Pages

31 august 2012

"Atingerea Umbrei" de Richelle MeadPe scurt: CE S-AR ÎNTÂMPLA DACĂ DÂND GHES INIMII, ROSE ŞI-AR PIERDE CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ PENTRU TOTDEAUNA? Lissa Dragomir este o prinţesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului. Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morţii vii), cei mai fioroşi vampiri. Puternicul amestec de sânge omenesc şi vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose şi-a dedicat viaţa unei misiuni mai mult decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care şi-au jurat s-o facă asemeni lor. O premoniţie întunecată încolţeşte în mintea lui Rose şi umbre fantomatice prevestesc un rău cumplit ce se apropie tot mai mult de porţile de fier ale Academiei. Strigoii strâng cercul şi cer răzbunare pentru vieţile luate de Rose. Într-o luptă mai aprigă decât cel mai înfricoşător coşmar, Rose va trebui să aleagă între viaţă, dragoste şi cele două fiinţe care contează cel mai mult pentru ea… dar oare alegerea ei înseamnă că doar unul dintre ei va supravieţui?

Opinia mea: Seria asta devine din ce în ce mai bună cu fiecare volum ce trece. Dacă atunci când am terminat volumul 2 eram în stare de şoc, finalul volumui 3 era să îmi provoace un atac de panică (de ceeee tocmai el, minunatul şi extraordinarul el?).
Rose se simte încă fragilă după evenimentele din Iniţierea, iar moartea lui Mason o face să se simtă vinovată. Deşi are mai multă încredere în ea de când a căpătat cele două semne molnija, ea crede că stresul e de vină pentru că vede fantoma lui Mason, care o bântuie. Şi asta tocmai acum, când se află într-un moment de cotitură în cariera ei de Gardian.
Mi-a plăcut foarte mult cum a evoluat relaţia lui Rose şi a lui Dimitri în Atingerea Umbrei. Ataşementul dintre ei se dezvoltă şi îşi dau seama cât de mult ţin unul la celălalt. Din păcate, Rose se detaşează uşor-uşor de Lissa, iar minciunile pe care şi le spun una alteia afectează relaţia lor.
Scenele de acţiune au fost fenomenale, iar Richelle a reuşit să creeze un cliffhanger de toată frumuseţea (când nu face ea asta?). Ultimele 100 de pagini le-am citit dintr-o răsuflare. Relaţiile complicate, răsturnările de situaţie şi un final ce m-a făcut să ţip la personaje (deşi ştiam că nu mă pot auzi, doae e un lucru fizic imposibil) mă determină să spun cu toată sinceritatea că seria AV trebuie citită de toată lumea, pentru că e o serie magnifică!

Citat preferat: Până şi eu mai fac greşeli, am rostit, luându-mi aerul acela obraznic, exagerat de încrezator. Ştiu că e greu de crezut - mă surprinde şi pe mine - dar bănuiesc că trebuie să se întâmple şi aşa ceva. E probabil cine ştie ce metodă karmică de echilibrare a universului. Altfel, n-ar fi corect să existe o persoană atât de copleşitor de minunată.


Date tehnice:
Titlu original: Shadow Kiss
Autor: Richelle Mead
Editura românească: Leda
Traducere: Adrian Deliu
Nr pagini: 544
Aparitie: 2010
Notă: ****,5 (din 5)

Melodie: Evanescence - Bring Me To Life4 comentarii:

 1. Iar ai uitat de preferatu meu :))) glumesc! Foarte frumoasa recenzia si ma bucuuur ca iti place seriaa :D La sfarsitul volumului 3 eram ceva in genu: Staai un pic.... CE Trompi...?!?!" Si asteptarea pentru volumul 4... deam, a fost groaznica! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce bine de mine ca am citit seria cap-coada pe nerasuflate si fara intreruperi B-). Si ai dreptate, am uitat sa spun ce curajos a fost Christian <3

   Ștergere
 2. Trebuie neaparat, dar neaparat sa incep si eu seria asta! :) Imi place tare mult stilul tau de a scrie recenziile.

  Dee.

  RăspundețiȘtergere