Pages

17 iulie 2012

"Moartă şi înviată" de Kim Harrison


Pe scurt: Visurile lui Madison Avery de a se adapta la noua şcoală la care învaţă au murit odată cu ea. A reuşit totuşi să-şi păstreze iluzia unui corp, are de-a face cu un înger păzitor cicălitor şi, ah, da, i-a grăbit sfârşitul spintecătorului care o omorâse. În condiţiile astea, nu prea poate să intre în nicio bisericuţă. E uimitor că tipul de care este îndrăgostită, Josh, nu o crede complet ţicnită. Acum Madison a aflat că este cronometrorul întunericului şi se află la conducerea îngerilor care urmează regulile de nepătruns ale sorţii. Cum nu i-a plăcut niciodată să respecte regulile, hotărăşte că sistemul are nevoie de o schimbare radicală. Cu ajutorul unor aliaţi neaşteptaţi, Madison creează un grup de spintecători rebeli, care nu sunt deloc de acord cu orânduirile Cerurilor. Dar pe măsură ce se luptă cu noile abilităţi înspăimântătoare specifice unui cronometror, Madison îşi dă seama că s-ar putea să nu fie pregătită pentru ce o aşteaptă – asta dacă nu are parte de o intervenţie divină majoră.


Opinia mea: Mai ţineţi minte că spuneam în recenzia la Pe jumătate moartă că speram ca să ni se răspundă la anumite întrebări în volumul următor? Aşadar, este de înţeles că aveam mari aşteptări de la Moartă şi înviată. Însă, din păcate, am fost dezamăgită. Kim Harrison respectă "regula de aur" a autorilor de YA şi anume volumul doi al unei serii trebuie neapărat să fie mult mai slab decât primul volum. De-a lungul lecturării acestei cărţi am tot ţipat la personaje din cauză că luau nişte hotărâri stupide (de parcă m-ar fi putut auzi, ştiu, ştiu -.-). Acţiunea este prea alertă, fiind destul de greu să ţii pasul cu toate regulile de Cronometor al întunericului şi alte câteva chestii, iar acest fapt este accentuat şi de faptul că nu este o mică recapitulare la începutul romanului. Madison m-a enervat la un moment dat pentru că ia foarte multe decizii pripite şi acţionează în consecinţă. Noroc cu Barnabas şi Nakita care se arată a fi nişte prieteni de nădejde.
Un lucru care mi-a plăcut la prima carte a fost faptul că tatăl lui Madison a fost prezent în roman destul de mult, el nejucând rolul de piesă de mobilier care este acolo pentru ca Protecţia Copilului să nu apară. Relaţia lor nu a evoluat aşa cum era de aşteptat în acest volum, iar tatăl ei a fost absent cea mai mare parte a acţiunii. De fapt, sinceră să fiu, interacţiunea dintre personaje lasă mult de dorit, evoluţia lor fiind aproape inexistentă. Scena mult aşteptatului sărut dintre Madison şi Josh a fost scurtă şi nu mi-a provocat nicio reacţie emoţională, iar linia narativă nu are parte de prea multe suişuri şi cocorâşuri, totul este rectiliniu şi... sec.
Totuşi, mi-a plăcut de Paul, Cronometorul luminii în devenire. Este un tip tare simpatic, încă indecis cu privire la soartă sau libre-arbitru. Are o scenă foarte simpatică cu madison la sfârşitul romanului, care mi-a demonstrat cât de drăguţ poate să fie. Cât despre copertă, este fenomenală şi atât de albastră (my fave color ever) şi îmi pare rău că nu pot să spun acelaşi lucru despre carte în sine.Voi citit ultimul volum al trilogiei doar de dragul de a încheia capitolul Madison Avery din biblioteca mea.

Citat preferat: - Amintirile sunt tot ce avem, am spus, încercând să-l fac pe Barnabas să înţeleagă. De-asta luăm anumite decizii. Cum te-aştepţi să se schimbe cineva dacă îngropi trecutul în minciună?

Date tehnice: 
Titlu original: Early to Death, Early to Rise
Autor: Kim Harrison
Editura românească: CorinTeens
Traducere: Laura Blebea
Nr pagini: 256
Apariţie:
2012
Notă: **,5 (din 5)
 
Melodie: Led Zeppelin - Stairway To Heaven12 comentarii:

 1. Este o trilogie, deci sunt 3 carti :D

  RăspundețiȘtergere
 2. chiar exista o regula de aur ce presupune sa faci volumul mai slab decat primul??daca da care e rostul??nu ar trebui sa fie mai bun??ca sa atraga cititorii sa cumpere si volumele urmatoare?? eu de exemplu am doar volumu 1 si nu sunt sigura cu volumul 2

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca regula exista si este respectata :)). Poti sa ii dai o sansa volumului 2 daca vrei sa aflii mai multe despre poveste in sine, desi te vei enerva la unele faze cu siguranta.

   Ștergere
 3. =))))))))))abia astept sa ma enervez......si asa am fost prea happy zilele astea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Haha, te inteleg, cred ca vacanta de vara e de vina :))

   Ștergere
 4. patty stiu ca nu are legatura...dar ce se mai aude de tara duncan si tunele????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cater stiu, Tara Duncan 7 va aparea cel tarziu prin septembrie, iar Tunele 5 pe la sfarsitul anului. Administratorul blogului Leda asa a spus. Sper ca ti-am fost de folos :D.

   Ștergere
 5. ce ma bucur ca vor continua seria tara duncan ^.^...seria copilariei mele =))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca nu va mai trebui sa asteptam mult, admin a spus ca deja au timis cartea la tipografie <3

   Ștergere
 6. Răspunsuri
  1. Nu stiu nimic oficial, dar cred ca pana in vara vom avea si volumul 3 :)

   Ștergere