Pages

28 iunie 2012

"Iubitul virtual" de Kate BrianPe scurt:  Când Shawn, iubitul lui Isabelle, o părăseşte pe aceasta cu doar o lună înainte de balul de absolvire, Lane şi Vivi, prietenele ei cele mai bune, se hotărăsc să treacă la acţiune. Din câteva mişcări pe tastatura calculatorului, creează pe MySpace pagina lui „Brandon”, băiatul perfect care s-o scoată pe Isabelle din această relaţie nefericită. Ce păcat că e doar virtual! Dar fetele au şi la asta o soluţie: îl atrag în planul lor pe Jonathan, un băiat incredibil de sexy de la alt liceu, care să joace rolul lui Brandon. Însă când Vivi se îndrăgosteşte de Jonathan, iar Shawn face tot posibilul să reia relaţia cu Isabelle, întregul complot pare a se nărui…


Opinia mea: În ultima vrema am citit mult fantasy şi chiar simţeam nevoia de un roman ce se lecturează uşor, cu personaje amuzante şi happy-end. Aşa că am fost extrem de încântată să descopăr că Iubitul virtual îndeplineşte toate aceste cerinţe. Este un teen romance tipic, despre trei prietene care se vor alege la final cu trei iubiţi super drăguţi. Mi-a plăcut mult de tot de Lane şi Curtis, sunt extrem de simpatici şi iarăşi mi-au plăcut replicile acide ale lui Vivi. Marshall cred că este singurul personaj ce evoluează cu adevărat de-a lungul acţiunii, iar Isabelle, deşi e cea care declanşează intriga, mi se pare superficială, lipsită de substanţă şi este absentă jumătate de roman. Ca de obicei, synopsis-ul de pe spatele cărţii este foarte detaliat şi cam oferă nişte spoilere.
Iubitul virtual este narat obiectiv, la persoana a III-a şi cred că nu a fost decizia cea mai strălucită a autoarei. Dacă se alternau perspectivele narative ale capitolelor cu fiecare dintre cele trei prietene, romanul era fenomenal. Aşa, a fost pur şi simplu... sec. Are multe lacune în acţiune şi la final, în doar două capitole, se rezolvă pânza de minciuni şi probleme (ce părea nodul gordian, dacă mă întrebaţi pe mine) la fel ca în telenovele.
Totuşi, Iubitul virtual este un roman bunicel şi acceptabil, numai bun de citit într-o zi toridă de vară pe plajă, alături de un ice tea şi muzica ritmată ce se aude din boxele teraselor aflate la malul mării.

Citat preferat: 
- Aşadar, o foloseşti pe mama noastră - apropo, profitând de visul ei cel mai drag - ca să angajezi un partener fals de bal pentru cea mai bună prietenă a ta, care habar n-are ce se întâmplă în jurul ei, spuse Marshall, privind-o în ochi. O să ajungi în iad, ştii asta, nu-i aşa?
Vivi zâmbi.
- Da, dar o să fie o călătorie super! 
(Vivi şi Marshall)

Date tehnice:
Titlu original: Fake Boyfriend
Autor: Kate Brian
Editura românească: Leda
Traducere: Sorin Petrescu
Nr pagini: 336
Aparitie: 2012
Notă: **,5 (din 5)

Melodie: New Found Glory - Tangled Up


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu