Pages

21 aprilie 2012

"Revelaţii" de Melissa de la Cruz


Pe scurt: Moştenirea sângelui lui Schuyler Van Alen tocmai a fost pusă la îndoială: face ea parte dintre cei cu Sânge Albastru, sau prin vene îi curge sinistrul Sânge Argintiu? În vreme ce controversa se adânceşte, Schuyler este abandonată în casa familiei Force, sub acelaşi acoperiş cu Mimi Force, rivala ei cea vicleană, şi cu Jack Force, dragostea sa interzisă. Dar când străvechea temniţă a unui demon puternic este distrusă de cei cu Sânge Argintiu în Rio de Janeiro, Străbunii cu Sânge Albastru au nevoie de Schuyler de partea lor. Miza e mare şi bătălia sângeroasă; iar acum Schuyler trebuie să aleagă între datorie şi pasiune, între dragoste şi libertate. Romantism, glamour, credinţe vampireşti, toate se împletesc în mult aşteptatul volum al treilea din saga Sânge Albastru a Melissei de la Cruz.

Opinia mea: Se pare că seria Sânge Albastru devine din ce în ce mai bună pe măsură ce apar toate volumele ce o alcătuiesc. Mă bucur că se observă o evoluţie a autoarei, o maturizare a personajelor, iar suspansul nu mai este oferit cu linguriţa precum în volumul întâi, ci este dat cu găleata, dacă pot spune aşa. După moartea bunicii ei, Cordelia, Schuyler se mută cu familia Force împotriva voinţei ei şi a bunicului său, Lawrence, proaspăt devenit Regis. Viaţa cu Mimi şi Jack Force nu este uşoară, iar complicaţiile ce apar cu Oliver, prietenul, Conduitul şi proaspăt devenit însoţitorul ei uman, îi fac lui Sky o mulţime de gânduri negre. Şi de parcă totul nu era de ajuns, mai apare şi problema Corcovado. Ca să nu mai spun de un Dylan spălat pe creier, o Bliss care se simte din ce în ce mai ciudat şi o Allegra ce refuză să se trezească. Mi-am pus întrebări peste întrebări atunci când lecturam Revelaţii, un roman care se încheie cu o răsturnare de situaţie pe care nu o prevăzusem (bine, poate doar un pic) şi care m-a determinat să îmi pun o altă serie de întrebări.
Legat de personaje, Mimi Force, deşi este o adevărată scorpie, nu doreşte decât un echilibru în viaţa ei şi îi descoperim o altă latură în această carte. Însă deciziile pe care le-a luat Schuyler de-a lungul cărţii au făcut-o să mai scadă în ochii mei şi mi-a lăsat o impresie proastă la un moment dat (indiciu: este legat de faimosul triunghi amoros al seriei :D). Sper ca toate acestea să îşi găsească o rezolvare sau să mai aflăm nişte răspunsuri în volumul următor, The Van Alen Legacy.

Citat preferat: Iubire. E atât de aproape de ură, încât diferanţa e aproape insesizebilă. Dar pentru ei doi aşa stăteau lucrurile. Dragoste şi ură. Viaţă şi moarte. Bucurie şi durere.
 
Date tehnice:
Titlu original: Revelations
Autor: Melissa de la Cruz
Editura românească: Leda
Traducere: Mădălina Andrei
Nr pagini: 288
Aparitie: 2011
Notă: **** (din 5)

Melodie: The Pretty Reckless - Cold Blooded

Un comentariu: